Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

21 Ağustos 2013 Çarşamba

"My Mad Fat Diary" Geç buldum Çok Çabuk İzledim

Merhaba!
Uyarı! Biraz  abartılı olacak yazım çünkü akşam izledim hala etkisindeyim.
Bir dizi insanın anasını ağlatır mı? yok yok argo değil harbiden anneme anlattım kadın ağladı benimle.
Böyle söyledim diye sakın ağlak, sulu, cıvık sürekli birbirleriyle yatan teenage draması sanmayın.
Aksine ağır dramlar barındıran ama komik olabilen nadir dizilerden.

My Mad Fat Diary yorumları

Kısaca konusu;
1996 yılındayız. 16 yaşında tombik kızımız Reachel Earl intihar eder 4 ay Klinikte yatar. Dizimiz tam da burada başlar. Rae'in hastaneden çıktıktan sonra, arkadaşı Chloe'nin (chloe=ırıspı) tanıştırdığı arkadaş grubu, annesi, terapisti ve hastanede edindiği arkadaşlarıyla ilişkisini anlatan tabii bu arada; aşkın-meşkin, kıskançlığın, özgüven eksiliğinin, komedinin, dramın allahının, ingiliz aksanın  bulunduğu öyle boş boş izlemeyin mal mısınız bakın ne anlatıyoruz burada dedirten alttan alttan "daime bir çıkış yolu vardır ölüp napcanız yaşayın" diyen, ama izlerken asla göze batmayan mesaj içeriği ile benim için ilk 10'da olan dizi. 

Karakterler;

My Mad Fat Diary
Reachel Earl
Tombiğim ya kıyamam ben ona. Müzik bilgisi tavan yapmış, akıllı, küfür etmeyi seven, komik, yakışıklılarla kurduğu fantezileri komedi ötesi ama gel gelelim 16 yaşın verdiği  psikolojisi ile çirkinim ya işte beni kimse beğenmiyor sevmiyor diye kesivermiş kendini.  "Bazen çıkış yoktur oluverir" dediği sahne kendini çaresizliğin ve yanlızlığın  ortasında bulmasının özeti gibi. Sonra olanlar oluyor mağlum hastane olayları falan ama çıktıktan sonra hayatla yüzleşmesi, kedini keşfetmesi yada keşfedememesi Rea'i sevmemiz için güzel nedenler.


Chloe
Rea'in şıllık, adi arkadaşı hani saçlarını  eline dolayıp kafasını  duvara çarpmak istediğin arkadaşların vardır ya işte onlardan. Şerefsiz güzelsin, zenginsin, taş gibi hatunsun bizim Rea'imizden ne istiyorsun? ne kıskanıyorsun?ama beyin yok tabii adi, bencil rezilin. Rea'e yaptığı tek iyilik arkadaş grubuyla tanıştırması, sürekli aşağılaması, dalga geçmesi ise hobileri arasında.


Izzy
Valla toplasan 6 bölümde 10 cümlesi var yok. Fon olsun diye konulduğunu düşündüğüm herşeye pozitif bakan süper iyi bir kızcağız. Belki 2. sezonda daha yakından tanırız.


Archie
Rea'in ilk gördüğünde acayip hoşlandığı yakışıklı çocuk. Sürekli hayallerinde Archie ile yatmak ve öpmek olan Rea bunun asla olmayacağını çünkü çirkin ve şişman olduğunu düşünse de yanıldığını anlayacak amaaaa:) neyse ya ispiyon olmasın.


Chop
Dişlerini ağzında zor toplayan, boşboğaz, patavatsız, grubun parti yapmak ve dağıtmakla ilgili işlerini yüklenmiş ingiliz ergeni. Sevmediğim insan tipi hiç hazetmem olmadık yerde pat diye bir şey söylerler geçiştirmeye çalışırsın inadına üstüne gelir aygggggg uzak olsunlar bu cinsler benden.


Finn
Rea'in gruba dahil olmasını pek istemeyen ve öküzlük yapan Finn daha sonra kahraman sıfatını hakkıyla alıp kimselere vermeden üstüne bir de süper arkadaş ve Rea'in aşkı olmasıyla kalbimizi kazanıyor.


Tix
Rea'in klinikten arkadaşı yeme bozukluğu var yiyeceklerin kalorilerini hesaplamakla kafayı üşütmüş ayrıca kendisine dokunulmasından hiç hoşlanmıyor. En yakını Rea ile sıkı dostlar her şeyi konuşuyorlar. Rea'in nefret ettiği hayatına o gıpta ile bakıyor. ayy çok tatlı bir kız ya:)


Danny
Klinikten bir diğer arkadaş Rea'e erkeklere hakkında verdiği tavsiyeler süper.


Rea'in Annesi
Kafası patates olmuş anne aslında kızını seviyor ama bencilliği daha fazla ağır basıyor.


Dr.Kester Gill
Psikolog karakterimiz herkese "ya olsa da böyle biri gitsek" dedirten muhteşem doktor. Favori karakterim diyebilirim.

Karakterler kısaca böyle eğer izlerseniz daha fazlasını bulacağınıza eminim.
Diyalogları, oyunculuk, sahnenin donup üzerine yapılan çizimler ise diğer teen dizilerinden farklı olduğunun göstergesi.  90'larda geçmesi ve müziklerinin süper ötesi olduğunu unutmayalım.
Dizi Rea Earl tarafından yazılmış olan 'my mad fat teenage diary" isimli kitabından uyarlanmış.
İlk sezon 6 bölüm 2. sezon ise 2014 yılının Ocak ayında yayınlanacakmış.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınız benim için çok önemli :) yorum yapan herkeseee kocamannn teşekkür :)) Blogunuz yoksa ya da gmail adresiniz "yorumlama biçimi" kısmından "adı/url" yazan seçeneği seçin adınızı yazın, url kısmını boş bırakın yorumunuzu yazıp yayınlayın. Yorumlarınız denetimden geçtikten yayınlanacaktır.