Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 Mart 2014 Salı

Ahhhh Dexter! Bu Final Sana Yakıştı Mı?

Merhaba!
Eyyy dexter! Böyle mi olacaktı? 8 sene sonra final yaptın, bizim dandik dizilerimiz bile daha güzel final yapıyor. Tövbe tövbe bu nasıl cümle oldu yahu! O kadar da değil :) Haksızlık yapmayayım.
Evet Amerika'da 2006 yılında Showtime kanalında  başlayan, sıradışı senaryosu ile 8 sezon süren, izlerken yürek hoplatan, kanlı, katilli dizimiz Dexter.
Kısaca konusu; Jeff Lindsay'in romanından uyarlanmış bir dizi, Dex küçük bir çocukken annesi vahşice öldürülmüştür, onu evlatlık alan polis memuru Harry Morgan, Dexter'da bir problem olduğunu anlamıştır. Bu küçük çocuk psikopattır ve tehlikelidir, yönlendirilmeye ihtiyacı vardır. Harry, Dexter'a Harry kurallarını öğretir. Bu kurallardan en önemlisi, öldürme güdüsünü tatmin edecek ancak, öldüreceği kim olursa olsun suçlu olduğundan emin olacak. Asla yakalanmayacak,ve bunu gibi  bir kaç kural öğretir. Kana olan bağımlılığından dolayı kan analisti olarak Maimi Metro polis merkezinde çalışan Dexter, gündüzleri normal bir insan, geceleri ise suçluların peşinde bir seri katil olur.


Bu açıklamanın ardından bir uyarı yapayım, final sezonu ve finale dair ispiyon var!
Dikkat ispiyon!
İzlediğim en kötü sezondu, son iki sezon çok sıkıldım, senaryo olmamaya eğreti durmaya başlamıştı.
Ama ümidimi kaybetmedim final sezonu dedim, sabret Aycan dedim,yok anacım olmayınca olmuyor demek.
Hangi kafayla bu kadar havada kalan ve kötü karakterler yarattınız be kardeşim.
Dr. Evelyn Vogel bu kadın ne ya allah aşkına, nasıl bir karakter resmen zorlama, bir de Elway diye dangalak bir herif var ortalıkta dolaşıp hiçbir fonksiyonu olmayan. Masuka en sevdiğim antipatik karaktere (evet Masuka'yı seviyordum.) bankadan bir kız çıkardılar havada kaldı hikayesi. Hannah toksini ne alaka geri döndü, Dexter'a aşkını itiraf etti ettiler yani karşılıklı olarak. Hangi saçmalığı yazsam bilemiyorum.
Quinn, Batista arada kaynadı gitti.


Final bölümü  ise tam bir fiyasko  dandik, aceleye gelmiş bir son. 
Ya kardeşim ne bok yemeye Debra'yı öldürdünüz, hadi o boku yediniz, neden denize attırdınız.
Hannah ile Dexter'ın mutlu sonu olmayacağını biliyorduk, ama böyle kötü bir biteceğini tahmin etmiyordum.
Daha derli, toplu içimizi acıtan bir final bekliyordum.Yanlış anlaşılmasın mutlu son derdinde değilim, ama herkes Dex'in gerçek yüzünü tanımalıydı. Resmen Ali kaptana bağlamışlar sonu.

Her şeyi bir kenara bırakalım bizlere Michael C. Hall gibi muhteşem ötesi bir adamı kazandırdığı,
heyecanla izlediğim eski sezonlarının hatırı için af ediyorum.
Aldığı sayısız ödüller ile sistemi eleştirisi ile en önemlisi bizlere bir seri katili sevdirmesiyle 8 sene izletti ya, işte başarı budur arkadaşım :)

Şu sıralar favori dizim The Following. (Tanıtım yazısı için TIK)
Sizin şimdilerde beğendiğiniz, takip ettiğiniz dizi hangisi?

 ♥ Sevgiler ♥

Fotoğraflar google görselidir.



8 yorum:

  1. Aylar once izledim finalini ve bende bir dexter hayrani olarak final bolumunu begenmedim.debra olmemeliydi yani i bir mutlu son hakediyordu diye dusunuyorum.
    Ama soylede bir durum var beklenti cok yuksek olduğu icin nasil bir final yapilirsa yapılsın cogu kesim tarafindan yine begenilmiycekti.
    buda izlenme rekorları kiran dizilerin kaderi sanirim...
    ama her sekilde daha guzel bi final olabilirdi.
    sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet beklenti yüksek dediğiniz gibi ama böyle olamaz ya :) Çok aceleye gelmiş, zaten senaryo yazarı değiştiğinden beri eskisi gibi heyecanı kalmamıştı, benim için ziyan olan finallerden oldu :))

      Sil
  2. ben dexteri biraz izlemiştim ilk başlarda güzel bir diziydi ama sonuçta aksiyon gerilimde bir yere kadar :D Ben komedi izleyicisi olduğum için belkide fazla dikkatimi çekmemiştir. Ama sonuçta bir kitlesi olan dizi . Finailini sırf final diyede izleyenlerdenim. :D

    YanıtlaSil
  3. Bu yazını okumuyorum ki :) Benim için çok fena spoiler içerebilir. Dexter'ı ne kadar sevsem de House gibi HIMYM gibi yarım bıraktığım diziler arasında kaldı. Bir ayımı yarıda kalan dizilere ayırmayı planlıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hadi bakalım izlersen görüşlerini bekliyorum :)

      Sil
  4. ben de finali izlediğimde resmae yeşilçam finali olmuş demiştim, Debra karakterine bayılıyordum ve Debra'yı öldürmek çok akıllıca değildi, havada kaldı bir sürü şey aslında ve bence de çok aceleye gelmiş, ama dediğin gibi izlettirdiği onca güzel bölüme ve sezonunun hatırına bir şey demiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dexter'a yakışmadı bu final. olmayınca olmuyor :)

      Sil

yorumlarınız benim için çok önemli :) yorum yapan herkeseee kocamannn teşekkür :)) Blogunuz yoksa ya da gmail adresiniz "yorumlama biçimi" kısmından "adı/url" yazan seçeneği seçin adınızı yazın, url kısmını boş bırakın yorumunuzu yazıp yayınlayın. Yorumlarınız denetimden geçtikten yayınlanacaktır.