Merhaba!
5 gündür yazı yazmıyorum ramazan bitti bitecek, ben hâlâ geçen günlerden deneyip oldukça beğendiğim tarifi paylaşamadım :( Mutfakla aram pek yoktur, çok nadir tarif denerim bu krepli tarif de onlardan biri.
Malzemeler;
iç harç için
Patlıcan
süzme peynir (süzme peynir yoktu lor koydum ben)
Karabiber, tuz, taze kekik
Krep için;
Un
süt
tuz
Beşamel sos için
un
süt
tuz
tereyağ
Biraz oyuncaklı bir yemek ☻
Yapılışı;
Un,süt ve tuzu bir kapta karıştırıp krepleri tavada pişiriyoruz, çok kalın olmazsa daha güzel oluyor.
Krep diyorum ama bu bildiğin bizim akıtma işte . (bizim buralarda akıtma denir krepe)
İç harcı ise; patlıcanları közlüyoruz çekirdekli kısımları varsa çıkarıyoruz.
Közlenmiş patlıcanları doğruyoruz içine tuz, karabiber, taze kekik atıp çatalla eziyoruz,
içine süzme peyniri ekleyip yine çatalla eziyoruz.
Kreplerin içine hazırladığımız harcı bol miktarda koyup sarıyoruz, üzerine yaptığımız beşamel sosu döküp,
taze kaşarı beşamel sosun üzerine serpince fırına atıyoruz.
Kaşarlar eriyip hafif kıarma noktasına gelince fırından alıyoruz ve servis ediyoruz.
Piştikten sonra ki halini çekmeyi unutmuşum ☻
Hafif ve lezzetli bir tarif, bu tarif için Arda Türkmen'e teşekkür ediyorum.
Hayırlı Ramazan'lar diliyorum.
patlıcan ve krep aşığı olaraktan ilk ev buluşmamızda bunu isterim ona göre :) Ben de sana lazanya yapcam :)
YanıtlaSilayıp ettin cnm sen iste yeter ki ♥
Silmmmm..çok lezzetli görünüyo bu yaa akıtmayada közlenmiş patlıcanada bayılırım yapılmalı ve denenmeli diyorum canım ellerine sağlık :)
YanıtlaSilteşekkürler cnm ☻
Silpiştikten sonraki halini de merak ettim .. eline sağlık :)
YanıtlaSilahhh sorma tatlım fotoğrafını çekmeyi unuttum :(( kaşarlar eriyor tek fark bu ☻
SilNasıl güzel görünüyor :) Ellerine sağlık
YanıtlaSilteşekkürler cnm :)
Sil