Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

18 Nisan 2014 Cuma

"Topuklu ayakkabı ile İmtihanım" Not: Sınıfta kaldım

Merhaba!
 "Yazmaya başlasam devamı gelecek" hastalığına yakalandım. Memlekete hayırlı olsun!
Bu hastalığa yakalanan tüm bloggerlara da selam olsun!
13 nisan'da Masum İnciler blogunun sahibesi Burcu'nun düzenlediği Pink spring party'de ne kadar eğlendiğimizi, söylemiştim. Evet çok güzel bir etkinlikti, evet çok şık bir ortamda vakit geçirdim. 
Eeee... ne derdin var diyorsunuz değil mi? 
Derdim çok büyük aaa dostlar, anlatacaklarım kulağınıza küpe değil, kaşınıza, burnunuza piercing olsun. 
İlk etkinliğime gideceğim için çok heyecanlıydım, kıyafet konusunda da titiz davranmak istedim, annemle şunu mu bunu mu derken, Boyner'den aldığım bluzu giymek istedim, hava nasıl olacak, yağar mı yağmaz mı?
Kafamda deli sorularla sonunda kararımı verdim ve beyaz bluz, altına boru paça kot, ayakkabı olarak da stiletto giymeye karar verdim. Bravo bana, çak bakayım bir beşlik!
Neyse sabah kalktım saçlar fönlü, makyaj bin beş yüz, giyinmişim ohhh misss, tam kapıdan çıkacağım ayakkabıları giyeceğim; 
annem "kızım bak babetlerini giy, ya da yanına al, mahvolursun o topuklarla" dedi.
Peki ben ne dedim "ayyyyy taşıyamam şimdi onları" (iyi bok yedin)
İyi giydim gidiyorum tam dolmuşa bineceğim sıra oooooo almış başını gitmiş, mümkün değil bekleyemem.
Otobüse mecbur, durağa gittim, gittim ama ayaklarım bitti o kadarcık yürümeyle bile.
Otobüs geldi nasıl kalabalık, bayılacağım, üst üste  birde Cemil İpekçi çakması bir ağabeyimiz poşetlerle maşallah otobüsün yarını zapt etmiş. Binbir güçlükle ineceğim durağa geldim, kızlarla buluştuk, buluşmanın olduğu Kitap Evi otele merdivenlerle çıkılıyor. Ben düşünüyorum nasıl çıkacağım bu topuklarla diye Allah'dan yürüyen merdivenler var tamam ohhh (Brezilya favelaları geliyor aklıma bu yürüyen merdiveni görsem.)
Bindik yürüyen merdivene bizi yürüttü, ben tam olarak bilmiyordum oteli, aaaaa biraz ileride ne görsem tekrar merdiven içimden "işte şimdi şapa oturdum" dedim. Ne kadar formsuz olduğumu ve koca kış kıçımı yayıp oturduğumu, annenin sözünü dinlemezsen ne olacağını gördüm o merdivenlerin başında. Adeta film şeridi :)
Makyajın Kimyası blogunun sahibesi Fatma'nın yardımıyla çıktım. 
Bir ara Fatma'ya "beni bırak sen devam et!" diyesim geldi :) Teşekkürler Fatma.
Gün güzeldi, harikaydı, ama ayaklarım imdat! diye söylenmeye başlamışlardı.
Başıma dert olan topuklar :)

Dayandım, hiç duymamazlıktan geldim. Gün sonunda yavaş yavaş dağılmaya başladık, kimimiz taksiyle, kimimiz arabayla ayrıldı. Bende; ev yakın dolmuşa biner giderim dedim, ama hediye poşetleri çok ağır,
taşırım dedim ya ne olacak, hımmmm iyi dedin valla taşırsın ama rezil olursun salak.
Sırtlandım poşetleri başladım ilk merdivenlerden inmeye, dinlene dinlene indim.
Karşıya geçeceğim ama arabalar vızır vızır, tam niyetlendim bir yönden araba, diğer yönden otobüs, durdum, bir baktım onlar da  durdu, nasıl bir haldeysem koca belediye otobüsünün şoförü öyle bir "geç hareketi" yaptı ki! Allahım tarif edemiyorum görmeliydiniz.
Nasılsa diğer merdivenler yürüyen cinsten sonrası kolay karşıya geçip dolmuşa bineceğim.
Yanımda da Suvemakyaj blogunu sahibesi Büşra var. Büşra'da babetler var ohhh tık tık iniyor :)
İkinci merdivenin başına bir geldim resmen ŞOK! "Çalışmıyor" dedi Büşra. Kaynar su değil başımdan aşağı, kezzab döküldü, yandı etlerim cayır cayır. Hep dalga geçerdim "ne demeye giyerseniz bu topukları yürüyemeyeceksen" diye hay dilimi! O anki halimi şöyle tarif edeyim size elimde 2 poşet, arnica süpürge, omuzumda asılı çantam, diğer omuzumda bir çanta daha, ayağımda topuklar, merdivenlerden inmeye çalışan alık bir balık. Arkamda, sağımda, solumda bana "ayyyy salağa bak" diye bakan insanlar.
Hatta arkamda iki çocuk şöyle dedi " yürüyemiyo ki hahaahaha" ulan salaklar mermer yolda yürümüyoruz, merdiven iniyoruz adamsınız ya alsanıza elimden poşetleri. Yine şanslıyım ki bir kızcağız "alayım mı poşetleri?" dedi. Allah razı olsun, yoksa mümkün değil inemezdim. İndik sonunda azap merdivenlerden, karşıya geçtim yine ve dolmuş bekledim. Dolmuş geldi ve bindim, öylece azap yolundan uzaklaştım :)
Neden taksi tutmadın?
 Hemen söyleyeyim, ben parayı ota boka harcarım o gün cimriliğim tuttu ve taksiye binmedim.
Annemden neden taksiye binmedin, neden babetleri yanına almadın zılgıtlarını yedikten sonra dinlenebildim.  
Her şeye rağmen çok güzel bir gündü, yine olsa topuklu ayakkabı giyer miydim?
ASLA!



Sonuna kadar sabredip okuyan eli öpülesi insan, lütfen yorum da yaz olur mu?
Merak ediyorum ne düşünüyorsun :)

♥ Sevgiler ♥



42 yorum:

  1. ya bazen seninle aynı gün mü doğduk acaba diye merak ediyorum :) kendimi gördüm.
    Arkadaş boyun 178 ne gerek var demi? yok ama ben arada ısrarla hayır o topukluları giyicem diye diretiyorum.Gecenin sonu pişmanlık ve ayak ağrılarıyla bitiyor. Aycanım çok güzel bir gün geçirmişsiniz, ayak acısı da tuzu biberi olsun artık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahaha valla ecem bu kızların ayakkabı merakı ne olacak bilmiyorum canımız yansa da vazgeçemiyoruz :) evet cnm tuz ve biber olayı benim ki biraz acı biber oldu :)

      Sil
  2. Ahhhaaha canım sana kıyamam ya :D Ben de uzunca bir süre önce bıraktım topuklu giymeyi. Her topuklu giyişimde İzmir'in bir ucundan diğer ucuna KESİNLİKLE yürümem gerekir çünkü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. doğru ne zaman şık şıkıdım giyinsek yürümek zorunda kalırız demi :)

      Sil
  3. Ben de bir blogger buluşması hayaliyle yanıp tutustugumdan ne giyceğimi bile düşünüyorum :) topuklu şart! diyodum ki :D o babetler yanıma alınacak!! zaten yürümeyi sevmem :)
    iyi ders oldu bana da :)
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet cnm kesinlikle düz bir ayakkabı ile git :) tavsiyem :)

      Sil
  4. Ay tahmin edebiliyorum. Sanırım bu çoğumuzun başında büyük dert,
    Babet ve converse candır diyorum :))

    YanıtlaSil
  5. Ben çok seviyorum topuklu ayakkabı giymeyi ama sonuç seninkinin aynısının tıpkısının benzeri canım:)

    YanıtlaSil
  6. Çok alemsin Aycan ya gülerek okudum :) Valla ben de giyemeyenlerdenim, neyse ki boyum uzun. Bir kez giyip konsere gitmiştim, açık hava oturacağız nasılsa diye konserde acımdan ağlamıştım oturduğum yerde. Converse ve Birkenstock yaz kombinim :) kışın da botlar... Başka yolu yok :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) valla bende halime çok güldüm hep gözümün önünde :)) bundan sonra yürüyeceksem katiyen giymem :)

      Sil
  7. ahahaha Aycanım yeaa, eminim hepimizin böyle bi kötü tecrübesi var :) ben stilettolara iç geçiriyorum ama daha bi tane almadım, çünkü biliyorum ki dolap bekleyecek, düğüne derneğe giderken giyilip dönüşte elde taşınacak. Birkaç yıl önce platformları keşfettim, elbette bi stiletto değil ama durumu kurtarıyor. Şöyle söyliyeyim arkadaşımın düğününde 2,5 saate yakını hoplama zıplamayla ve geri kalan kısmı stand-up şeklinde toplam 6 saat platformlarla gezinip durdum, he ayaklarım şişti ağrıdı ama o kadar saat ayakta spor ayakkabıyla da dursan ağrırdı yani. Çok güzel görünüyor, imreniyorum ama yok arkadaş çin işkencesi bu stiletto olayı. Normal topuklu ayakakkabı devri benim için kapandı. Allah bi daha açmak zorunda bırakmasın. Bu arada çok şıktın o gün, acına rağmen :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahhh cnm düğünde çok şıktın gördüm :)) stiletto dediğin gibi çok şık ama ayağı çok yoruyor yada ben alışkın değilim :) platform benimde var çok daha rahat bundan sonra zaten babetlerle yola devam :) teşekkürler cnm sende çok şıktın, yaktın ortalığı :)

      Sil
  8. Annelerin sözü her zaman dinlenmemeli ama bazen gerçekten çok haklı çıkıyorlar ya :) Sanırım Anne olunca anlayacağız onların dilinden :D
    Hem güldüm hem okudum, okudukça güldüm, anlatımın çok hoştu gözümde canlandı adeta :)
    Bir daha topuklu mu? :D Tövbeee dediğini duyar gibiyim

    Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. vala ben haksız çıktıklarını hiç görmedim :) ne derlerse doğru söyleler :)

      Böyle yorumlar duydukça o kadar mutlu oluyorum ki anlatamam, yazmaya devam o zaman. Tövbe tövbe :)

      Sil
  9. 25 yaşıma kadar düğünüm hariç hiç topuklu ayakkabı giymedim :) 1 tane bile topuklu ayakkabım yok :) Ne giyersem giyeyim eli yüzü düzgün converse :) yada spor ayakkabı yada babet :) topuklu ayakkabı olmasında ne olursa giyerim :) Yorucu bir ders olmuş keşke babatlerinizi alsaydınız. Ama işte hepsi tecrübe :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben küçükten alışkınım aslında aynanın karşısında az topuklu giymedim, şarkı söylemedim :))

      Sil
  10. Annem sagolsum topuklu konusunda zorluk yasamiyorum. Liseden itibaren evde topuklu ayakkabilar ile calisma yapmama izin verirdi ki kendisinim tek bir tane babeto veya duz ayakkabisi yoktur. Iyi ki alistirmis diyorum her topuklu giydigimde :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ooo süpermiş ya, benim annem hiç giymez gençliğinde giyiyormuş ama şimdi çok az topukluya bile tahammülü yok

      Sil
  11. annelerin sözlerini dinlemek lazımla başlıyorum,fakat topuklu da zarif gösteriyor çok da yakışmış canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok haklısınız annelerin sözü dinlenmeli, çok teşekkürler :)

      Sil
  12. Hahahah bi acıdım üzüldüm yazık dedim bide cok keyif aldım okurken yaa...ben de tekim sanardım..alık balık..gözüm hep topukluda.ama bende bikac olaydan somra akıllandım hep babet tasıyorum yanımda..neymiş anne sözü dinlenmesi gerekirmiş..bizler anne olsakktaa..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. keyif almanıza sevindim daha çok yazacağım acayip gaza geldim bende hikaye bitmez, olayların sonu gelmez

      Sil
  13. topuklulara olan aşk ve yaşadığımız aşk acısı.. senin başına gelenin bi benzerini yaşadığımdan beri babetlerim yanımda olmadan topuklu giymiyorum :)

    YanıtlaSil
  14. Hahah (: Valla cesaretinden dolayı seni tebrik ediyorum stiletto yürek istiyo biraz ben plartformlarla atlayıp zıplıyorum ama stiletto zor. Alçak topuğa tahammulüm yok oldumu en yükseği olacak ! Sonrada senin hikayene benzer bir sonla eve dönüyorum (:
    Babet şart gerçekten ama olar yerine bazen topukluyu tercih ediyorum. Babette ayrı dert arkadan sürter barmaktan sıkar...
    Güzel olmak için hep acı çekmek gerekiyor sanırım :/

    Bu arada aranıza yeni katıldım bloguma beklerim (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende ki deli cesareti :)) artık bende çantaya atacağım babetleri :)

      Sil
  15. canım benim ızdırabını anlıyorum kendimi buldum yazdıklarında :))))) takibe alıyorum bu arada banada beklerim sevgiler

    YanıtlaSil
  16. Ya boyunda uzun ne diye işkence ettin kendine.Bide beni düşün ancak topukluyla normal insan boyutuna geliyorum :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) sorma cnm valla aynaya bakınca güzel zannettim herhalde topuklarla :))

      Sil
  17. Çok geçmiş olsun,bir kadın olarak seni anlıyorum tabii ki.Şıklık ve sıkıntı bir arada.Ayakkabılarda güzelmiş hani,yakışmış da :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim :)) sıkıntı olmadan şıklık olmuyor :)

      Sil
  18. Çok samimi yazmışsın valla sanki o anları yaşadım :)

    YanıtlaSil
  19. ne düşüncem işte ben diyorum.:)artık topuklu giymiyor giymek zorundaysam da converse alıyorum çantama mutlaka.anne sözü iyidir candır..

    YanıtlaSil
  20. Cok guldum canim gecmis olsun diliyorum :)) bende ne zaman topuklu ayakkabi giysem arkadaslarimin heryeri dolasma istegiyle karsi karsiya kaliyorum birdaha giymeyecegim diyip tekrar giyiyorum 10 cm topukluyla fink fink gezdiriyorlar beni,iyi kurtarmissin dusmeden ben taklalar atiyorum kiskandim bi topuklu macerasi benden gelsin hemen yaziyim :))))

    YanıtlaSil
  21. ayy ne eğlenceli yazı olmuş :) güle güle okudum :D ben çok severim ama topukluyu :)

    YanıtlaSil
  22. Esprili anlatışınızı çok seviyorum. Sonuna kadar da okunmayı hak eden bir yazı zaten. Topuklu giyebilen için en iyi aksesuar olurken bizim gibi düz tabana alışanlar için Çin İşkencesinden farksız değil. Ben de giyemem, acını çok iyi anlıyorum. Geçmiş olsun ayaklarında hala bir sızı olmalı çünkü .

    YanıtlaSil

yorumlarınız benim için çok önemli :) yorum yapan herkeseee kocamannn teşekkür :)) Blogunuz yoksa ya da gmail adresiniz "yorumlama biçimi" kısmından "adı/url" yazan seçeneği seçin adınızı yazın, url kısmını boş bırakın yorumunuzu yazıp yayınlayın. Yorumlarınız denetimden geçtikten yayınlanacaktır.