Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

27 Şubat 2014 Perşembe

İzledim "Amelie"

Merhaba!
Dün akşam cnbc-e de yayınlanan "Amelie" filmini izledim itiraf etmeliyim ki izlediğim en iyi Fransız filmi, Avrupa sinemasını pek sevmesem de, arada sırada böyle güzel filmler çekiyorlar.
Bu filmi ne zaman izlemeye kalksam, bir şekilde izleyemiyordum ya işim oluyordu, ya da denk gelmiyordu, bilmiyorum, bir türlü izleyemedim.  
2001 yılında çekilen bir filmi 13 yıl sonra izlemek! Titanik'i  de 5 sene sonra izlemiştim.
Neyse uzatmadan, romantik komedi türünü  pek sevmem, nedense bana yalan, dolan gelir.
Hep mutlu son, güzel kızlar, yakışıklı erkekler hepsi birbirinin aynı. Beğendiğim romantik komediler azdır. (Geçen günlerde izlediğim "Friends with Benefits" de güzel bir filmdi, beğendim:)


"Amelie" hakkında kısa bir açıklama ve konusuna gelirsek;
Jean Pieere Jeunet'in çektiği Audrey Tautou'un başrolünde oynadığı film 2001 yılında bir çok ödüle layık görülmüş bir fransız filmi. Başrolde ki Amelie yalnız bir çocukluk geçirmiştir, annesi de ölünce babası içene kapanmış kızıyla ilgilenmemiştir. Amelie evden ayrılarak bir restoranda çalışmaya başlar. Kendine özgün, küçük şeylerle mutlu olmayı bilen, hayal gücü kuvvetli bir kızdır. Bir gün tesadüf eseri evinde bir kutu bulur ve bu kutunun sahibini aramaya başlar ve olaylar bundan sonra gelişir. 


 Romantik komedi kalıbına bence pek girmiyor.
 Mesajı olan filmleri ayrıca severim, hele ki böyle gözüne sokmadan, sıkmadan derdini anlatan filmleri.
Hayalperest Amelie bizi hem gülümsetiyor, hemde üzüyor. 
Sonunda aşkı buluyor mu? Bilmiyorum :)) İzleyin :)
İzlediği filmlerde küçük ayrıntıları bulan, taş sektirmek özel ilgi alanı olan,  herkesin hayatına ufak dokunuşlar yapan, ancak kendi hayatını bir türlü değiştiremeyen, utangaç, tatlı, iyilik timsali bir kızcağız. 
Filmin mesajı ;hayat çabuk geçiyor arkadaşım kaldır popunu ve yaşamana bak, ne kadar sıkıcı bir hayatın olsa da zevk almayı öğren, yalnızlık kaderin değil harekete geç çok geç olmadan, bir insanı mutlu etmek, gülümsetmek kadar güzel bir duygu olabilir mi? 
Filmde aklımda kalan bir çok sahne ve replik var. Kalbinin çarparken göründüğü ve suya dönüştüğü sahneler favorim oldu. Süresi biraz uzun ama değer diye düşünüyorum.
Bir çok ayrıntı bulabileceğiniz, yaptığı oyunlarla sizi gülümseten, aşkıyla eriten, yarı masal, yarı gerçek bir film izlemek istiyorsanız tavsiye ederim. Mutsuzluğa, karamsarlığa birebir :)  Unutmadan müzikleri harika :)

Fragmanı izlemek için TIK


Siz Amelie'yi izlediniz mi?
En sevdiğiniz romantik komedi filmi hangisi?



6 yorum:

  1. Ben izlemiştim bu filmi kutuyu bulma sahnesi çok ilginçti :D Hep böyle gizlenmiş bir kutu varmış hissi uyandırıyor evlerde :D Genel olarak iyi bir film .Hatırladım bak tekrar izlerim :D teşekkürler hatırlattığın için...En sevdiğim romantik komedi filmi illa ki vardır ama şu anda hatırlayamıyorum :S

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet keşke bizde bulsak sahibini arasak değil mi? :))

      Sil
  2. En sevdiğim film Amelie, sıkıldıkça izlediklerimden, izledikçe mutlu olduklarımdan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benim de her zaman izleyeceğim,yüzümü gülümseten filmlerden oldu :)

      Sil
  3. Bende çok severek izlemiştim kesinlikle klişe bir film değil bu yüzden unutamadığım filmler arasında :)

    YanıtlaSil
  4. ben izlemedimmm. Listeye eklenecekler arasında
    tavsiye için teşekkürler canım

    YanıtlaSil

yorumlarınız benim için çok önemli :) yorum yapan herkeseee kocamannn teşekkür :)) Blogunuz yoksa ya da gmail adresiniz "yorumlama biçimi" kısmından "adı/url" yazan seçeneği seçin adınızı yazın, url kısmını boş bırakın yorumunuzu yazıp yayınlayın. Yorumlarınız denetimden geçtikten yayınlanacaktır.