Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 Aralık 2013 Çarşamba

#blogfırtınası 11 "İlk işim"


Blog fırtınasının 11.gün konusu; İlk işiniz hakkında yazın.

Haydar Bakkal

Bugünün konusunu çok sevdim hatta bayıldım. 90'larda büyüyenler bakkalları hatırlarlar. 
Her mahallede bir bakkal, birde;  çok bilen, azıcık dedikoducu, muhabbetçi  bakkal amca vardır. Ah ah yaşlandım ağlıyorum kahrımdan :(( Bizim mahallemizde, evimizin tam karşısında Haydar bakkal  vardı. Haydar ağabey amca kıvamından çok ağabeydi muhabbetçi, ağzı laf yapan biriydi. 
Hatırlıyorum da ilk açıldığında utanıp gidemiyordum bile. Arızalı bir kişilik olacağım o zamandan belliymiş.
İlkokula başladığımda kapının önünde soğukta okul servisini beklerken , babaannem üşüyorum diye Haydar ağabeyin yanına götürür, elektrikli sobanın karşısına oturturdu beni. Servisi hep beraber beklerdik. 
Ne zaman  servis beklerken görse beni, haydar ağabey seslenir "aycan içeri gel, dışarısı soğuk" derdi.
Belki çok küçük bir şey ama çocukluk aklımla nasıl yer etmiş bende.


Böyle böyle seneler geçerken 4. yada 5.sınıfın yaz tatilinde, nasıl olduğunu hatırlamıyorum çırak olarak işe başladım haydar bakkalda. Vay vay büyüdüm de çalışıyorum havalarında geziniyorum ben ,eve para getireceğim  ya büyük olay. Yaptığım iş ise; yerleri silmek, süpürmek, ürünlerin tozlarını almak, rafları düzenlemek
Hatta bir keresinde diğer bakkallara mal dağıttığımız bile oldu. O gün çok eğlenceli geçmişti ya :)) Maaşım haftalık 5 bin liraydı offff paraya bak neler alınır neler :) O yaz haydar bakkalda 2 hafta çalıştım.
Benim için çok güzel bir anı olmuş şimdi farkına vardım. 
Çok şanslıyım mahallede oyun oynayarak, arkadaşlığı bilerek büyüdüm.


Buradan Haydar ağabeye; beni soğukta bekletmediği için, paramız olmadığında deftere yazdığı için, çırak olarak beni işe aldığı için teşekkür ediyorum.

Sevgiler :)


10 yorum:

  1. Okuyunca etrafımad hiç bakkal olmadığını farkettim. Beylikdüzü'nde ikamet ediyorum ve sitenin etrafında 4 hipermarket 2 büfe var ama bakkal yok. Hatta Beylikdüzü'nde hiç bakkal görmedim. Halbu ki veresiye defterleriyle büyümüştük :)

    Benim ilk işim sanırım ilkokul 5. sınıfta falandı aama ben freelance çalışırdım. Maltepe semt pazarında yazın soğuk su satardım :) Küçük olduğum için herkes benden alırdı. Şaşal falan değil hee bildiğin bardakla verirdim ama fiyatını hatırlamıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. artık bakkallar yok soğuk ve ruhsuz süpermarketler yüzünü hatırlayamadığımız kasiyer arkadaşlar var. halbuki ne güzeldi 90'lar :)) sizin işiniz de fena değilmiş hani :))1 bardak su güzel fikir :)

      Sil
    2. O zamanlar cam bardakla satılırdı su ve semt pazarları su satıcılraıyla doluydu. Sanırım şmdiki gibi küçük şaşallar falan yoktu.

      Sil
    3. evet haklısınız pet şişeler yoktu. Hatta arkadaşlarımla şöyle konuşmalar yaptığımı hatırlıyorum " su şişelerde satılacakmış parayla" nasıl olacak olamaz diye tartıştığımızı da. nereden nereye...

      Sil
  2. Bu ilk işiniz cidden hoşmuş. Ben şanslıyım Kadıköy'de bizim mahallede her yer bakkal dolu. Hatta bizim bakkala bütün mahalle sepet sarkıtıyor, tam da sizin anlattığınız gibi muhabbetçi, her şeyi bilen, mahallenin muhtarı adeta, ne kadar şanslıyım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) çok şanslısınız çokkk. mahalle muhtarından hallice olurlar çok komiktirler :))

      Sil
  3. Ben de bir bakkal kızı ve ilk işi bakkal çıraklığı olarak çalışmıştım. Eşi bulunmaz bir iştir bakkallık. Buyrun beklerim meslektaşım... :))))))))))))

    http://erayazifikiredebiyat.blogspot.com/2013/12/ilk-isim-hakknda-yazdklarm.html

    YanıtlaSil
  4. Ne hos bir paylasim, eminim hepimizi bir parca eskiye goturdu . Kiskanmadim desem yalan olur ilk isini cunku hep bakkal ciragi olmak istemistim kucukken. Cok keyiflendim okurken, gonlune saglik. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çokk teşekkürler böyle yorumlar beni yazmaya teşvik ediyor. :))

      Sil

yorumlarınız benim için çok önemli :) yorum yapan herkeseee kocamannn teşekkür :)) Blogunuz yoksa ya da gmail adresiniz "yorumlama biçimi" kısmından "adı/url" yazan seçeneği seçin adınızı yazın, url kısmını boş bırakın yorumunuzu yazıp yayınlayın. Yorumlarınız denetimden geçtikten yayınlanacaktır.